Uspeh takmičara iz Srbije na međunarodnom takmičenju u montaži automobilskih folija

U okviru LLumar međunarodne konferencije o folijama, već peti put je organizovano takmičenje u montaži folija na automobilska stakla regiona jugoistočne Evrope, koje je ove godine održano u Đuli (Mađarska). Na dvodnevnoj konferenciji, LLumar je ugostio više od dvesta montažera iz regiona, koji su pored takmičenja imali priliku da se upoznaju sa novostima u ovoj industrijskoj grani i to na predavanjima koja su održali inostrani gosti delegirani od strane proizvođača.

Na takmičenju u montaži folija je ove godine učestvovalo više od osamdeset takmičara iz Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Zadatak je bio montaža folije na izvađeno zadnje vetrobransko staklo automobila. Internacionalna ekipa sudija je na takmičenju bodovala kvalitet izvršenog posla u predviđenom vremenskom periodu, kao i tok montaže folije i to na osnovu raznih kriterijuma. Na osnovu postignutih rezultata takmičara iz Srbije u predtakmičenju, sa identičnim brojem bodova (121/150) treće mesto dele Milan Marjanović /Dark Glass Beograd/ i Đorđe Maksimović /Master Glass Beograd/, koje je na kraju pripalo Đorđu, pošto je postigao bolje vreme – za 6 minuta. Drugo mesto je osvojio Dejan Vasiljević /Black Glass Beograd/, a prvo mesto na rang listi takmičara iz Srbije je osvojio Nenad Jović /Kragujevac/, u veoma izjednačenom takmičenju, sa svega jednim bodom razlike (124/150).

U finalu takmičenja za jugoistočnu Evropu, a na osnovu rang liste takmičara iz Srbije, predstavnik naše zemlje je bio Nenad Jović, koji je takmičenje završio osvajanjem 6. mesta. Kriterijumi finala i predtakmičenja se nisu razlikovali, ali su u finalu učesnici trebali svoje znanje i sposobnosti da dokažu na ,,težem“ staklu, da bi osvojili nagradu – Najbolji LLumar montažer automobilskih folija jugoistočne Evrope – kao i pripadajuću novčanu nagradu.