Nisu sve folije za automobile identične.

Prosečnom čoveku se čini, da su sve folije za automobile iste. Pored toga što postoje neznatne razlike u nijansama i bojama, one su u osnovi iste, zar ne? Naravno da nisu iste. Kontinuirani tehnološki razvoj širom sveta, doprineo je stvaranju značajnih razlika u industriji folija.

U svetu folija, među najstarije spadaju jednostavne, obojene folije. Ove folije isključivo zatamnjuju prozorska stakla i samo su za tu funkciju sposobne. Ovakve folije se i danas proizvode u ogromnim količinama na Dalekom istoku i to primenom jeftinih sirovina pomoću tzv. ,,kućne“ tehnologije.

Na prvi pogled, veoma loš kvalitet ovih folija se ne može uočiti. Ali već posle nekoliko godina postaju ljubičaste i gube originalan izgled. Nažalost i danas na mnogim prozorima možemo videti ovakve, ljubičaste, izbledele folije, čak i folije ispod kojih su nastali mehurići. Razlog nastajanja mehurića je po pravilu nekvalitetno lepilo za folije, ili nestručna montaža.

Među proizvodima u porodici LLumar, jednostavne, obojene folije za automobilska stakla predstavlja ATC serija. U odnosu na nekvalitetne folije, zahvaljujuću tehnologiji dubinskog bojenja, LLumar folije tokom mnogo godina zadržavaju svoj originalan izgled. LLumar je ovu tehnologiju razradio i usavršio u svojim pogonima u Americi i prvi je primenio širom sveta.

U odnosu na jednostavne, obojene folije, napredak sa tehnološkog aspekta predstavljaju metalizirane folije. Zahvaljujući metalu koji sadrže, poseduju mnogo bolju sposobnost odbijanja solarne energije, od jednostavnih, obojenih folija. Među proizvodima u porodici LLumar, ATR serija predstavlja metalizirane folije. ATR folije, kao i sve druge LLumar folije za automobile, poseduju specijalan zaštitni sloj protiv ogrebotina. Ovaj sloj znatno produžava životni vek folije, otporan je na ogrebotine i na razna druga moguća oštećenja, a veoma lako se čisti i održava.

Postoje i skeptični ljudi u vezi sa zatamnjenjem stakla. Za njih je rešenje LLumar AIR 80 folija za automobile, izrađena primenom najsavremenije tehnologije. AIR 80 folija je gotovo sasvim providna, ali i pored toga poseduje zaštitnu sposobnost odbijanja 99% UV zraka. Njena zaštita od toplote je na identičnom nivou kao i kod najtamnije obojenih folija za automobile, ali kako je za to sposobna?

AIR 80 folija za automobile se izrađuje primenom najsavremenije proizvodne tehnologije. Sadrži sloj keramičkih nanočestica i zahvaljujući tome, pruža izuzetno dobru toplotnu zaštitu. Pošto ne sadrži metale, ne ometa uređaje koji funkcionišu putem radio-frekvencije. Može se montirati i na prozorsko staklo do suvozača, pošto zakonodavna regulativa u Mađarskoj zabranjuje montažu folija na prednja stakla, izuzev u slučaju ako propuštanje svetlosti folije i stakla ostane iznad 70%.

O pravnoj regulativi po ovom pitanju, detaljnija objašnjenja potražite u našoj ranije objavljenoj blog-belešci: Pravilna montaža folija za automobile

Audi A4 Avant opremljen LLumar folijom za automobile

Predmetna LLumar folija vrhunske kategorije, sjedinjuje sve prednosti keramičke tehnologije i zatamnjenja. LLumar LATI folije poseduju najbolji učinak i najduži životni vek.

 Nepoznati proizvođačLLumar ATC serijaLLumar ATR serijaLLumar LATI serijaLLumar AIR 80 folija
Toplotna zaštitaN/A***************
UV zaštitaN/A99%99%99%99%
Zaštitni sloj protiv ogrebotina
NapomenaStabilnost bojeMetaliziran, KeramikaProvidna, Keramička folija (montaža je dozvoljena čak i na prednja stakla)

Vidimo, da čak i u okviru porodice LLumar mogu postojati velike razlike između – folije i folije –, a da ne govorimo o automobilskim folijama nepoznatog porekla, što se odnosi i na sirovine za njihovu proizvodnju.

Važno je naglasiti, da su sve folije, bez obzira na kvalitet samo poluproizvodi. A da postignemo očekivani učinak i efikasnost, foliju je potrebno stručno postaviti na prozorska stakla automobila. Zvanje stručnog, zvaničnog montažera LLumar folija, mogu da steknu isključivo osobe koje su pohađale naš kurs za montažera folija, a nakon toga, uspešno položile potrebne ispite.

LLumar – tehničku potvrdu može da izda samo naš zvanični partner za montažu folija. Tokom saobraćajne kontrole ili drugih provera, ako ne posedujete tehničku potvrdu, folije sa Vašeg automobila mogu da budu odstranjene.

Odaberimo pametno! Opredelimo se za kvalitet! Nemojmo birati proizvod problematičnog kvaliteta, samo zbog razlike u ceni koja iznosi vrednost svega nekoliko litara benzina!

Ako je folija, neka bude LLumar!