U maju je dan borbe protiv malignih melanoma kože

Zaštiti svoje oči i kožu i tokom putovanja!

Maj je mesec u kome se upozorava i obaveštava javnost na značaj ranog otkrivanja melanoma, odnosno raka kože. Shodno tome, želimo da Vam prikažemo nekoliko zabrinjavajućih statističkih podataka iz skore prošlosti: Oko 53% oboljenja od raka kože se stvara na levoj strani tela, odnosno na strani gde je mesto vozača.

Nova studija koja je objavljena u JAMA (Publikaciji Saveza Američkih Lekara) u rubrici koja se bavi pitanjima ljudskog oka, potvrđuje razloge za zabrinutost. U studiji su proučavali jedan od razloga povećanja obolelih od katarakte, koji je u vezi sa manjim stepenom zaštite od UV-zraka kod bočnog stakla automobila.

Mnogi ne znaju, da je podjednako važna zaštita od štetnog dejstva sunčevih zraka i u automobilu, kao i na otvorenom prostoru!

U studiji je utvrđeno, da je sposobnost filtriranja UV-A zraka prednjeg vetrobranskog stakla kod vozila na kojima su vršena ispitivanja za 25% viša, u odnosu na zaštitu koju pružaju bočna stakla. Navedeni podaci su utvrđeni kod novih tipova vozila, što znači da je kod starijih tipova situacija još gora.

Nažalost, sve je više ljudi u zabludi da stakla kod novih tipova automobila raspolažu sa odgovarajućom UV zaštitom, ali to, jednostavno, nije istina! Samo profesionalno obrađena stakla, odnosno postavljene odgovarajuće folije na staklene površine od strane stručno osposobljenih lica, pružaju adekvatnu zaštitu protiv UV zraka!

Naravno, postoje i privremena rešenja, kao što su korišćenje raznih zaštitnih krema za sunčanje i naočara za sunce odgovarajućeg kvaliteta. Ali potpunu i kontinuiranu zaštitu, ova rešenja ne pružaju.

Međutim, rešenje postoji! Profesionalno postavljena folija za stakla.

LLumar folije mogu da pruže čak 99,9%-nu zaštitu, a pri tome umanjuju zaslepljujuću svetlost tokom vožnje. Pored toga što je efikasno rešenje, ujedno je i brzo i sa finansijskog aspekta isplativo, bez obzira na činjenicu koliko je Vaše vozilo novo ili staro.

O ostalim prednostima LLumar folija za automobilska stakla, ovde možete dobiti potrebne informacije.