Međunarodna konferencija o folijama za prozorska stakla i takmičenje u montaži folija 2016

Ove godine je u San Antoniju – Teksas, Window Film magazin organizovao sada već 16. put – manifestaciju čiji je naziv: Međunarodna konferencija o folijama za prozorska stakla i takmičenje u montaži folija. Konferenciju su posetili distributeri i izvođači radova iz svih krajeva sveta. Najveće fabrike u sferi proizvodnje folija su predstavile nove proizvode, organizovani su edukativni kursevi, takođe su razmenjena iskustva sa distributerima i izvođačima radova, tako je svako od svakoga mogao ponešto da nauči.

Manifestacija iz godine u godinu postaje sve veća, a takmičenje u montaži folija je svake godine sve zanimljivije. Ove godine su izvođači radova LLumar-a postigli impresivne rezultate. Takmičenje se odvijalo u tri divizije:

  • kategorija montaže folija na automobilska stakla
  • kategorija montaže folija na stakla građevinskih objekata
  • kategorija montaže folija za zaštitu karoserije

 

Od tri kategorije, u dve su trijumfovali izvođači radova LLumar-a. Prvo mesto u kategoriji montaže folija na automobilska stakla je osvojio Jong-Moon Lee iz Južne Koreje, koji je tokom takmičenja koristio LLumar folije.Naš predstavnik, Daniel Chong je intervjuisao pobednika.

Kroz intervju se ispostavilo, da pobednik raspolaže sa svega 5 godina radnog iskustva, što se u ovoj struci ne smatra prevelikim iskustvom. Na putu je proveo 26 sati da bi učestvovao na takmičenju i naravno, nije zažalio.

,,U Južnoj Koreji su LLumar folije najpopularnije, takođe i najkvalitetnije, ne samo u Južnoj Koreji, već na čitavom svetu.“

Prvo mesto na takmičenju u montaži folija na stakla građevinskih objekata je takođe osvojio LLumar-ov izvođač radova, Yohan Kim iz Amerike. Lisa Winckler, koja radi za Eastman je postavljala pitanja Yohanu, kojeg ne smatraju početnikom u ovom poslu.

U više navrata je već učestvovao na takmičenjima, jednom je već osvojio prvo, a jednom drugo mesto, ali je ova godina definitivno bila Yohanova. Yohan radi u struci već 16-17 godina, a uprkos tome što retko rade postavljanje folija na stakla građevinskih objekata, ipak je uspeo da osvoji prvo mesto u ovoj kategoriji. Njegova firma se najčešće bavi montažom folija na automobile, a on dnevno uspe da izvrši montažu folija na 7-8 automobila, dok tokom čitave godine izvrše montažu folija na svega 1-5 građevinskih objekata. Tokom takmičenja je koristio i neke alate koji se upotrebljavaju prilikom montaže folija na automobile, zbog toga su ga neki malo i zadirkivali, ali krajnji rezultat govori sam za sebe. Na takmičenju je i Yohan koristio LLumar folije.

Rezultat vredan pomena je postigao i Danny Munoz, koji je osvojio 3. mesto u kategoriji montaže folija na automobile. Danny se bavi montažom folija 7 godina i naredne godine će se potruditi da postigne još bolji rezultat. I novčana nagrada koja mu pripada za osvajanje 3. mesta će jako dobro doći, pošto mu je supruga u osmom mesecu trudnoće.