Kako funkcioniše automobilska folija za toplotnu zaštitu?

“Pre nekoliko godina, samo sam toliko znao o montaži folija na automobile, da mogu zatamneti stakla na mom automobilu. Što se mene tiče, ova tema me baš i nije mnogo interesovala… Kada sam prvi put svratio u kancelariju LLumar-a, probao sam IR test i priznajem da sam bio iznenađen i oduševljen. Sada se čini da to predstavljam kao senzaciju, ali je stvarno tako. I ja sam bio skeptičan, ali folija zaista funkcioniše.“ – ovo su sećanja našeg kolege prilikom prvog susreta sa LLumar folijama.

Kako izreka veli: Ko ne veruje, neka proveri… svako ko želi, može da svrati u našu kancelariju (Ariljska 2, Zvezdara, Beograd) i da isproba tzv. IR test. Doslovno, na sopstvenoj koži ćemo iskusiti toplotnu zaštitu LLumar-a.

Kako funkcioniše folija za automobile, koje su joj prednosti?

Sunčeva energija se ne sastoji samo od svetlosti koju vidimo, već i od nevidljivih zraka za ljudsko oko, a koji dopiru do nas. Vidljivi deo u svakodnevnom životu nazivamo svetlošću, pored koje i infracrveni i ultravioletni zraci takođe dopiru do nas.

LLumar folija za automobile je praktično jedan čvrst poliester – laminat, koji se u fabrici obrađuje raznim postupcima da bi folija obezbedila željeni učinak i da bi imala estetski dopadljiv izgled. Na jednoj strani folije je sloj protiv ogrebotina, a na drugoj strani je specijalno lepilo. Naše folije za automobile su tako osmišljene i izrađene, da filtriraju ili odbijaju one zrake koji pristižu sa toplotom ili generišu toplotu. LLumar automobilska folija i folija za građevinske objekte odbija više od 99% štetnih ultravioletnih zraka – bez obzira na tip.

Toplotna zaštita koju ostvarujemo zatamnjenjem je sa finansijskog aspekta vrlo efikasno rešenje, ali ako ne želimo da zatamnimo stakla i za to nudimo rešenje: a to je LLumar AIR 80. Opširnije o tome pročitajte ovde.

Zahvaljujući pasivnoj zaštiti od toplote koju pruža folija, putovanje će biti mnogo prijatnije i mnogo podnošljivije tokom letnjih vrućina. I klima uređaj ćemo koristiti u manjoj meri, što smanjuje ukupne izdatke održavanja automobila. LLumar UV zaštitu zbog toga spominjemo često, jer štetni zraci mogu izazvati veoma ozbiljne posledice. Opširnije o ovoj temi pročitajte u: naša ranija blog beleška.

Zašto LLumar?

Američki proizvođač, Eastman Chemical Company, je jedan od najvećih svetskih proizvođača folija. Naravno, osim folija, bave se proizvodnjom i raznih drugih proizvoda. Naša marka folije – LLumar, prisutna je na globalnom svetskom tržištu, počev od Amerike, države u kojoj se proizvodi, preko gotovo svih država Evrope, sve do Istočne Azije: Kine, Malezije i još dugo bi mogli da nabrajamo.

Naše globalno prisustvo samo po sebi još nije dokaz kvaliteta, jer je folija sama po sebi ,,poluproizvod“ i samo nakon profesionalne montaže postaje 100% gotov proizvod. U Mađarskoj se isključivo nakon uspešnog završetka teoretske i praktične nastave, /obuke/ i položenog stručnog ispita, stiče zvanje LLumar montažera. Naši diplomirani montažeri se ugovorom obavezuju da će raditi isključivo sa LLumar proizvodima. Na ovaj način pokušavamo obezbediti stečeno poverenje u folije za prozorska stakla, pošto se, nažalost, širom sveta izrađuje mnoštvo falsifikata veoma lošeg kvaliteta.

West Coast Customs

Naš partner West Coast Customs koji se bavi nadogradnjom automobila koristi isključivo LLumar automobilske folije i folije za zaštitu karoserije. Opredelite se i Vi za vodeću foliju na svetskom tržištu!

,,Samo najbolji među najboljima se opredeljuju za LLumar“ Ryan Friedlinghaus – direktor WCC-a.