Auto-folija na fabrički zatamnjena automobilska stakla?

Kod folija se već odavno ne radi samo o zatamnjenju…

Sve je više novih automobila, posebno kod SUV-a, kod kojih se u okviru osnovne opreme nude fabrički zatamnjena zadnja bočna prozorska stakla, kao i staklo na prtljažniku. Međutim, ova stakla ni približno ne raspolažu sa prednostima i kvalitetom koje poseduje folija za automobile. Fabrički zatamnjena stakla se uopšte ne razlikuju od običnog, jednoslojnog automobilskog stakla, osim po izgledu, a svrha zatamnjenja je čisto estetske prirode. Znači, svakako vredi postaviti folije i na fabrički zatamnjena stakla, pošto folija u znatnoj meri poboljšava učinak staklenih površina.

Pojava

Ako su prozori već fabrički zatamnjeni, a ne želimo više zatamnjenja, možemo da biramo između više vrsta svetlih folija. Naše folije su dostupne u raznim nijansama, a u širokoj paleti ponude, svako će sebi pronaći odgovarajuću foliju. Zahvaljujući kvalitetnim materijalima od kojih se izrađuju, LLumar folije poseduju izuzetnu stabilnost boja, a vek trajanja im je veoma dug.

Toplotna zaštita

Na fabrički zatamnjena stakla, preporučujemo montažu naše folije za toplotnu zaštitu sa visokim stepenom propuštanja svetlosti, koja je proizvedena na bazi keramičke tehnologije. Na ovaj način, pored neizmenjene spoljašnjosti, možemo da uživamo u prednostima toplotne zaštite koju pruža folija. Zahvaljujući primeni nano – keramičke proizvodne tehnologije, ove specijalne folije pored visokog stepena propuštanja svetlosti, imaju identičan učinak kao i tamne folije za automobile.

Bezbednost

Suprotno opštem uverenju, bočni prozori ni približno ne pružaju potpunu zaštitu od štetnog dejstva UV zraka. Prosečno automobilsko staklo, štiti putnike samo od 50% UV-A zraka. Izlaganje štetnim zracima tokom dužeg vremenskog perioda, dovodi do ozbiljnog oštećenja kože, a dokazano je da mogu izazvati i rak kože. UV zraci predstavljaju još veću opasnost za našu decu, pošto je njihova koža mnogo osetljivija od kože odraslih osoba.

Pošto svaka LLumar folija odbija minimum 99% UV zraka, zbog toga i kristalno čista bezbednosna folija pruža maksimalnu zaštitu kada se postavi na fabrički zatamnjeno staklo. Folije postavljene na stakla – slično laminiranom prednjem vetrobranskom staklu – u slučaju loma, sprečavaju rasprskavanje sitnih staklenih čestica, odnosno, drže staklo u jednom komadu; na video snimku je prezentovano na koji način funkcionišu profesionalne bezbednosne folije:

Ako se smatra važnom toplotna zaštita, UV zaštita, bezbednost, tada jedino rešenje predstavlja folija za automobile koja se može naknadno montirati!