UV-zaštita kod trgovinskih građevinskih objekata

Zaštitite od UVA-zraka ljude prisutne u zgradi, proizvode u izlogu, nameštaji druge predmete!

Tradicionalne staklene površine ne filtriraju u odgovarajućoj meri UV-zrake, tako da zračenje može izazvati razna oštećenja, kao i bolesti poput raka kože. Dejstvo UV-zraka je jedan od glavnih razloga bleđenja nameštaja, zavesa, podova, slika itd. Dejstvo štetnih UV-zraka je naročito opasno za predmete koji se nalaze u izlozima prodavnica.

Tradicionalna stakla pružaju veoma malu, ili čak nikakvu UV-zaštitu, dok je montaža folija za filtriranje UV-zračenja vrlo efikasna, za razliku od drugih, znatno skupljih rešenja.

U odnosu na alternativna rešenja, poput roletni, zavesa, UV-zaštitne folije ne zamračuju prostorije, a pogled ka spoljašnjosti je i dalje omogućen.

LLumar folije su Vam dostupne u raznim nijansama, kao i nivoima refleksije, čime za svaki građevinski objekat možete izabrati optimalno rešenja u cilju obezbeđenja prirodnog svetla i filtriranja štetnih UV-zraka. Mnogi arhitekti koriste foliju kao sredstvo za obezbeđenje prirodne svetlosti, pošto se sa tim može smanjiti potreba za korišćenjem drugih sredstava zatamnjenja.

LLumar folije odbijaju više od 99% štetnih UVA-zraka, čime smanjuju proces bleđenja i sprečavaju verovatnoću kožnih i očnih oboljenja kod ljudi. U R.Mađarskoj je Naučna Akademija u Segedinu vršila ispitivanja efikasnostiLLumar UV-folija u vezi sa utvrđivanjem delotvorne zaštite, što je upotpunosti potvrđeno.

LLumar pruža efikasnu pomoć kod uštede energije, povećanja osećaja komfora, zaštite od grafita, kod poboljšanja uslova rada, kod promene dekoracije i pojave tj. dopadljivosti građevinskog objekta, u sprečavanju nastanka posledica uzrokovanih lomom stakla.

I druge prednosti koje se mogu postići folijom za staklene površine