Folija za zaštitu od provalne krađe

LLumar bezbednosne folije drže staklo u jednom komadu u slučaju nezgode, nasilnog napada, kao i u slučaju eksplozije.

Bezbednost građevinskih objekata ugrožavaju mnoge opasnosti poput: prirodnih katastrofa, vanrednih situacija, pljačke i vandalizma.

LLumar bezbednosna folija može imati ključnu ulogu u zaštiti. U slučaju nesreće, obezbeđuje da staklo ostane u jednom komadu. Pomaže u eliminaciji problema koji ugrožavaju bezbednost, kao i u smanjenju štete nastale usled loma stakla.

Usled loma stakla bez folija, dolazi do rasprskavanja sitnih čestica stakla koje mogu izazvati teške telesne povrede, čime su ugrožene sve osobe koje se nalaze u zgradi, kao i vredni predmeti.

I u slučaju loma stakla, LLumar bezbednosna folija zadržava staklo u njegovom okviru. U trenutku loma stakla, folija sprečava rasprskavanje sitnih čestica stakla, čime pruža zaštitu prisutnima. Svaki pokušaj lomljenja stakla se u znatnoj meri može umanjiti montiranjem bezbednosnih folija na prozorska stakla građevine. Ujedno se umanjuje ili u potpunosti eliminiše rizik po pitanju bezbednosti.

LLumar bezbednosne folije su u skladu sa direktivom o bezbednosti na radnom mestu, donete 30. novembra 1989. godine od strane Evropske Komisije(89/654EEC), kao i sa relevantnim delovima propisa BRC Globalne bezbednosti životnih namirnica.

LLumar bezbednosne folije pružaju rešenje povodom realizacije ministarske uredbe o radnim mestima, vaspitno-obrazovnim i drugim javnim institucijama -28/2007. (29. IX).

LLumar pruža efikasnu pomoć kod uštede energije, povećanja osećaja komfora, zaštite od grafita, kod poboljšanja uslova rada, kod promene dekoracije i pojave tj. dopadljivosti građevinskog objekta, u sprečavanju nastanka posledica uzrokovanih lomom stakla.

I druge prednosti koje se mogu postići folijom za staklene površine